retier1 napisał:
Fiona66 napisał:
Hardi napisał:
Fiona66 napisał:
Hardi, w innym watku napisal, ze kazdy czlowiek jest inny...., ale z tego co tu juz prezentuje, to "kazdy czlowiek jest inny, ale normalny jest tylko ten, kto wyznaje takie poglady jak ja"
Ha
to nie ja zakładam temat o tym na kogo głosować itd.
każdy ma prawo glosować na kogo chce, tak jak każdy ma prawo powiedzieć co myśli na temat danego kandydata czy też jego elektoratu 
marna argumentacja
jakie to wogole ma znaczenie kto zalozyl watek ?
tytul watku nie sugerowal, zadnych zlych intencji
wypowiadac sie na temat kandydata to jedno, twierdzic, ze jego elektorat ma cos nie w porzadku z mozgiem, to drugie
zaprezentowales, jak wielu innych, postawe, ze inne niz twoje, poglady np. polityczne prezentuja ludzie o chorych mozgach
wiec sie nie rozdwajaj naraz i nie twierdz pieknie, w innym miejscu, ze kazdy z nas jest inny, kiedy ktos probowal generalizowac, ze Polak to "cos tam, cos tam..."
to taka wygodna postawa : tu gdzie mi pasuje, jestem przeciwny generalizowaniu, a gdzie mi nie pasuje - to wszyscy zbiorowo maja chore mozgi
A czy nie jest tak samo z wierzącymi Fiona66
Chodzą do kościoła czy też do meczetu i robią to co im nakazuje ta czarna zaraza , zasłaniając się wiarą w Boga.
Czy to też nie jest wygodna wymówka?
Chyba nie zaprzeczysz
Retier, w wierszach jestes jednak lepszy niz w wierze. Moze dlatego, ze nie wierzysz?
Napisz wiec wiersz o niezrozumieniu - czyli o tym co jest dla Ciebie niepojete.
Przyjaciel
Fiona66 napisał:
Hardi napisał:
Fiona66 napisał:
Hardi, w innym watku napisal, ze kazdy czlowiek jest inny...., ale z tego co tu juz prezentuje, to "kazdy czlowiek jest inny, ale normalny jest tylko ten, kto wyznaje takie poglady jak ja"

Ha

to nie ja zakładam temat o tym na kogo głosować itd.

marna argumentacja

jakie to wogole ma znaczenie kto zalozyl watek ?

wypowiadac sie na temat kandydata to jedno, twierdzic, ze jego elektorat ma cos nie w porzadku z mozgiem, to drugie

zaprezentowales, jak wielu innych, postawe, ze inne niz twoje, poglady np. polityczne prezentuja ludzie o chorych mozgach

wiec sie nie rozdwajaj naraz i nie twierdz pieknie, w innym miejscu, ze kazdy z nas jest inny, kiedy ktos probowal generalizowac, ze Polak to "cos tam, cos tam..."

to taka wygodna postawa : tu gdzie mi pasuje, jestem przeciwny generalizowaniu, a gdzie mi nie pasuje - to wszyscy zbiorowo maja chore mozgi

A czy nie jest tak samo z wierzącymi Fiona66

Chodzą do kościoła czy też do meczetu i robią to co im nakazuje ta czarna zaraza , zasłaniając się wiarą w Boga.
Czy to też nie jest wygodna wymówka?
Chyba nie zaprzeczysz

Retier, w wierszach jestes jednak lepszy niz w wierze. Moze dlatego, ze nie wierzysz?
Napisz wiec wiersz o niezrozumieniu - czyli o tym co jest dla Ciebie niepojete.
Przyjaciel